Pages

Thursday, June 16, 2011

summary episod akhir nora elena

hehe..ni aku cite untuk mira kimura yg tak dapat tengok cite nora elena episod akhir..klu ade sesiape yg terlepas episod akhir ni pun boleh la bace..tp kalau nak real nanti ade la orang upload kat mane2 kot episod akhir ni..

okey dlm episod semalam kan seth dengan elena di beritahu oleh malek tentang niat si yvoon tu kan..so mase elena nak keluar wad tu seth pun ckp kat elena lebih baik elena balik rumah dari tinggal kat rumah kawan dia tu. elena pun dh goyang jugak la. mane taknye dia dah tau kot yvoon nak bunuh dia, so elena pun setuju la balik rumah seth. malam sebelum keluar tu amir ade dtng melawat elena. amir ckp ikhlas prinsip dia tak ambik hak orang, lagi2 kepunyaan kawan baik dia sendiri. amir jugak pesan kat elena suruh bagi tau amir jgn la jeles kat dia lagi.

kat rumah, seth siap upah security lagi nak jage rumah. (jeles jgk la pasal kalau aku kaye pun aku akan buat mcm tu, masalhnya aku belum kaya lagi). mase kat rumah tu elena pun sampaikan la pesanan amir, and seth pun ckp dia tak jeles sbb klu dia jeles dia tak kan cerita masalah dia kat amir and tak mintak tolong dengan amir. dalam pada tu ade juga yvoon cube nak buat sesuatu tp gagal sebab rumah seth ade security guard.

5 bulan lepas tu (kalau tak silap la pasal aku duk jauh dari tv tak nampak sngt berapa the exact bulan tu) seth pun beli baju2 and kelengkapan baby, pluss seth siap beli pregnancy book lagi sbb doktor cakp kandungan elena mcm luar biase sikit..elena pun start la suke2 kat seth hehe. and elena nampak seth bangun solat malam. elena rase seth patut di beri peluang kedua. elena pun buat2 mcm biase je la ngan seth, tp elena tak tunjuk la yg dia dah maafkan seth dia just senyum2 gitu je (senyuman elena tu manis sngt)

pas tu satu hari tu elena turun tangga, mase sampai kat bawah tu tibe2 air beranak ( air ape ntah aku tak tau) mcm meleleh kat kaki dia. kak pah pun ckp eh ni dah nak beranak ni and suruh elena call seth. elana call call call seth, seth tak angkat angkat..rupenye handphone seth tertinggal dalam bilik office sbb seth pegi meeting. meeting tu pulak ngan client dia, seth dpt projek 4 juta..cover la rugi ngan client dia yg kaki pukul tu rezeki anak kot. ha pas tu baru seth tau elena dah miss call dia 10 kali..seth call balik kak pah yg jawab ckp elena dah masuk bilik beranak.

happy gile la seth ngan elena mase dapat baby tu, tp sekejap je..kau tau mira yvoon boleh menyamar jadik nurse past tu curik2 masuk tempat simpan baby past tu dia culik baby seth ngan elena..mase tu elena ngan seth tak tau ape2..elena suruh seth amik baby diaorang..pas tu seth pergi tempat baby tu baby tak de..seth tanye nurse ckp ade sorang nurse dah antar baby kat elena..padahal yvoon yg culik. pas tu seth dpt call dr yvoon, yvoon ckp dia yg culik baby tu, yvoon mintak seth datang jumpe dia and bawak passport sekali.

seth pun ikut ckp yvoon and seth janji kat elena dia akan bawak balik baby diaorang ngan selamat. pas tu seth jumpe yvoon kat bukit mane ntah. rupe2nye yvoon nak seth ikut dia pergi thailand and kawin kat sana. seth pun ikut je la sbb nak baby tu selamat. yvoon ckp jgn report polis klu nak baby tu selamat

dekat hospital mak bapak elena datang, pas tu mase elena terangkan pada mak bapak dia tentang ape yg terjadi tu kebetulan pulak amir baru nak bukak pintu. amir terdengar la baby seth ngan elena kena culik ngan yvoon and yvoon bawak seth ke utara..amir pun arahkan anggota dia belah utara selatan buat roadblock. yvoon yg dalam pejalan ke thailand pun terberhenti kejap sebb terserempak ngan roadblock. yvoon stop kereta sebelum roadblock..yvoon marah seth sbb kenape report polis tp seth ckp bukan dia yg report. pas tu yvoon bengang dia buat u turn past tu campak baby tu keluar tingkap kereta dia. seth pun jerit tunggguuuuuuuu..and lari pergi dapatkan baby tu (aku pun cuak gile mase ni) rupenya yg yvoon bawak dari kl tu anak patung..seth dah pening kepala mane baby dia..

mase yvoon on the way patah balik tu dia kena tahan ngan polis, rupenya baby tu yvoon sorok kat rumah mane ntah (bile mase polis buat siasatan pun aku tak tau la)..tp yvoon kena tangkap la and baby seth ngan elena selamat.

berberapa bulan lepas tu, elena ngan seth pun berbahgialah hidup brsama orang baru baby comel tu. seth tanya elena betul2. adakah elena boleh maafkan dosa besar seth tu dulu. elena ckp yup dia maafkan seth. elena pun ckp dlm hati rupanya dengan memberi kemaafan dan melupakan segala kisah silam dia tu dia mampu mengecapi kebahagia yg dia cari.

TAMAT

eh tau tak name baby diaorang ape??? - kaseh or qaseh or kasih (ejaan dia aku tak tau la mcm mane)

2 comments:

  1. walawehh... bile Seth mule membacekan sinopsis lakonannye... hehehe

    ReplyDelete